Auto huren met een baby - Babyholiday.nl

Met een huurauto ontdek je alle verborgen plekken van jullie vakantiebestemming.
Stop je bij het mooie uitzicht dat je graag wilt zien of heeft je baby even een break nodig? Je rijdt op eigen tempo langs alle bezienswaardigheden.
Maar waar let je nou op bij het huren van een auto? En wat neem je mee voor je baby? In dit artikel lees je alles over het huren van een auto met je baby.

Waarom een huurauto boeken?

Het voordeel van een huurauto is de flexibiliteit en de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je hoeft nooit te wachten op het openbaar vervoer en zit dus niet aan tijden vast.  En wat misschien nog wel het fijnste is: word je kindje onverwachts ziek dan kun je meteen naar jullie accommodatie of het ziekenhuis rijden. Daarnaast biedt het ook een ‘rust’ voor je kindje, geen drukke bussen, een scheurende taxichauffeur of je kindje heel de rit op schoot houden.

Waar let ik op bij het huren van een auto met een baby?

Ga voor een wat ruimere auto, we weten allemaal dat je met een baby veel bagage heb. Bekijk bijvoorbeeld of er plek is voor de kinderwagen. Ga je naar een zonnige bestemming? Dan is airco zeker aan te raden. Bekijk ook even of dat je de auto kunt ophalen op het vliegveld of dat je met een shuttlebus naar de ophaallocatie wordt gebracht.

Maxi cosi of kinderzitje zelf meenemen of huren?

Wij raden sterk aan om een eigen maxi cosy of zitverhoger mee te nemen. In het buiteland hebben ze vaak andere veiligheidsregels dan bij ons in Nederland. Daarnaast is het een stuk hygiënischer en ben je vaak voordeliger uit. Een autostoeltje is wat lastiger in verband met de grootte, deze kun je beter huren. Kijk bij je luchtvaartmaatschappij op de website wat de mogelijkheden zijn. Soms mag je een maxi cosi bijvoorbeeld gratis meebrengen, maar vaak zijn er extra kosten aan verbonden. Over het algemeen kost het niet erg veel om deze “extra bagage” te boeken bij je vlucht.

Welk zitje heeft mijn baby nodig?

Om dat te bepalen zul je moeten weten wat het gewicht is van je baby.

< 13 kilo    – Babyautostoeltje
9-18 kilo    – Kinderautostoeltje
15-36 kilo  – Zitverhoger
> 36 kilo    – Zitverhoger of autogordel

✈ Gratis EBOOK: “De eerste keer vliegen met een baby”

Wat neem ik mee voor in de auto voor mijn baby?

  • Een extra hoes (of 2) voor het kinderzitje. Er hebben tenslotte ook andere kinderen op gezeten en dan is het een prettig idee dat je kleintje een schoon en fris stoeltje heeft. Een badstof hoes is fijn met het warme weer.
  • Wel zo handig zijn zonneschermen, iets waar je misschien niet snel aan denkt. Maar er is niets zo vervelend als je kindje last heeft van de zon en je houdt wat warmte tegen.
  • Neem ‘vermaak’ mee voor je kindje, zeker als jullie wat langer onderweg zijn. Denk aan: een knuffel, spelletjes, muziek/filmpjes, boeken en lekkere snacks doen het ook altijd goed. Op Netflix kun je bijvoorbeeld afleveringen vooraf downloaden, dat scheelt in de telefoonrekening.
  • En voor de zekerheid een extra setje kleding, je weet maar nooit of je kindje (wagen)ziek wordt.
Onze handige vakantie checklist!

Waar boek ik een huurauto?

Wij hebben hele goede ervaringen met SunnyCars en kunnen hen echt aanraden. Je boekt tegen een voordelige prijs een auto met volledige dekking, all-in verzekerd dus. Hierbij kun je denken aan: de dekking van glas, bodem, banden en dakschades, het terugbetalen van het eigen risico en je hebt een aanvullende WA-verzekering tot 7,5 miljoen.  Wat maakt dat je helemaal zorgeloos rond kunt rijden op jullie vakantie bestemming.
Heb je een probleem ter plaatse? Dan zijn ze 24/7 bereikbaar met Nederlandssprekend personeel, wel zo handig. Ook handig: je kunt binnen twee weken kosteloos annuleren. Daarnaast kun je gebruik maken van de flexservice, wat inhoud dat je 1 euro per dag extra betaald, maar daardoor wel 4 uur van tevoren je reservering kunt cancelen.

Bekijk de mogelijkheden bij Sunny Cars

Hoe boek ik een huurauto?

Heel simpel: Je gaat naar de website van SunnyCars en geeft een bestemming waar je de auto wilt ophalen. Daarna voer je de ophaal- en inleverdatum met tijd in. Voila, een hele pagina vol met mogelijke opties komen tevoorschijn. Op deze pagina kun je ook verschillende filters aanvinken met wat jij belangrijk vindt. Bij elke auto staat een duidelijk uitleg inclusief wat er inbegrepen is en de huurvoorwaarden. Je kunt auto’s zelfs met elkaar vergelijken!

Een huurauto zoeken
Een auto kiezen

Op de volgende pagina ‘reisdetails’ kun je extra accessoires toevoegen (ook een kinderzitje). En je vult aanvullende reisgegevens in, zoals jullie vluchten, om de reservering zo compleet mogelijk te maken. Ook kun je hier aangeven of dat je gebruik wilt maken van de flexservice. Denk daar goed over na want deze kun je later niet meer toevoegen. Je klikt verder naar betaalgegevens, vult deze in en daarna ga je door naar de pagina waar je de persoonsgegevens invoert. Tot slot krijg je een samenvatting van je reservering en kun je betalen. Makkelijker kan niet!

kinderzitje huren

Hoe kan ik een kinderzitje reserveren?

Een kinderzitje valt onder extra accessoires en zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kom je tijdens de reservering op de pagina ‘reisdetail’. Op die pagina vind je de kosten van een kinderzitje en kun je deze uiteraard ook toevoegen aan je reservering. Houdt er rekening mee dat deze kosten betaald moeten worden op locatie. En reserveer bijtijds want ze hebben vaak maar een beperkt aantal beschikbaar.

Wat kost het huren van een auto?

De kosten van de huurauto zijn aan de bestemming verbonden en uiteraard aan de keuzes die je zelf maakt. Bestemmingen zoals Spanje en Griekenland zijn relatief goedkoop en betaal je voor een kleine auto tussen de 100 en 150 euro per week. Een land als Zwitserland zal waarschijnlijk duurder zijn. Uiteraard scheelt het vaak in prijs ook hoe ver van tevoren dat je de auto reserveert.

auto huren baby

Ja ik wil een auto huren voor onze vakantie!

  • Heb je aan een kleine auto voldoende of wil je grotere luxe auto?
  • Moet het een automaat zijn of een schakelwagen?
  • Kinderzitje huren of zelf meenemen als bagage?
  • Wil je er een GPS bij huren?
  • Ga je voor de Flexservice zodat je nog kan annuleren?
  • Gelijk bij het vliegveld meenemen of moet de auto bij je hotel afgeleverd worden?

Bezoek de website van SunnyCars en bekijk de mogelijkheden!

Sunny Cars

Volg ons via