Mag ik babyvoeding meenemen in het vliegtuig?? - Babyholiday.nl
okt 11

Mag ik babyvoeding meenemen in het vliegtuig??

Ja. Je mag gewoon babyvoeding meenemen in het vliegtuig, zowel potjes als melkpoeder. Let er wel op dat je niet bij alle vliegmaatschappijen de babyvoeding kan opwarmen. Op veel vluchten kun je het water laten opwarmen in een magnetron, en anders is er nog de mogelijkheid om het au bain-marie op te warmen met bijvoorbeeld een kop warm water. De mogelijkheden verschillen dus per maatschappij, informatie daarover kun je terug vinden op de website en bij twijfel kun je altijd de klantenservice bellen.

Het is erg handig om de babyvoeding ergens boven in je handbagage te stoppen zodat je er snel bij kunt. Vooral bij het opstijgen en het landen is het voor de oortjes van de baby fijn als hij of zij dan kan drinken. Nog voordat je de riemen vast maakt is het fijn als je de spulletjes alvast uit de handbagage heb gehaald.

Het melkpoeder kan bij de security van het vliegveld gecontroleerd worden op verboden of gevaarlijke stoffen. Ze nemen dan een klein monster van het poeder en controleren of het geen drug of explosieve stoffen zijn. Ook dan is het handig als je snel bij die spullen kan en niet onnodig lang moet wachten met een baby op je arm.

Voor alle grote vluchtmaatschappijen hebben we de babyregels op een rij gezet, lees ze hier.

Wil je nog meer informatie over vliegen met een baby? Lees dan hier verder bij onze reistips over vliegen met een baby.

TIP:

Hulp nodig bij het zoeken naar de juiste babybestemming?
Onze persoonlijk reisadviseur denkt graag met je mee. Ik wil graag zorgeloos op vakantie>>