Hoe bescherm ik mijn baby op vakantie tegen muggen? - Babyholiday.nl
nov 07

Hoe bescherm ik mijn baby op vakantie tegen muggen?

Muggen zijn vervelende beestjes voor jou, maar ook voor je baby. Ga je op vakantie naar een warme bestemming? Reken maar dat er muggen zijn die je kindje heel graag willen prikken. En als ouder wil je natuurlijk je kindje zo goed mogelijk beschermen. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

Insmeren
Is je baby jonger dan 3 maanden gebruik dan geen middelen met DEET. Vanaf 3 maanden en jonger dan 2 jaar kun je middelen zoals een spray of zalf gebruiken met maximaal 10% DEET. Maar het meest verstandig voor een baby is om middelen te gebruiken zonder DEET zoals Care plus Natural. Er zijn ook hele handige muggenstickers op de markt. Een anti-muggenstekker of anti-muggenstick worden afgeraden bij baby’s.

Bedekkende kleding en kleur
Trek je kindje in de avond zoveel mogelijk bedekkende dunne kleding aan. Maar let ook op de kleuren van deze kleding. Muggen vinden donkere kleuren vaak heel interessant daarom is het slim om je kindje lichte kleuren te laten dragen.

Klamboe
Neem een klamboe mee op vakantie en hang deze boven het bedje van je baby. Kies voor een klamboe die niet geïmpregneerd is, het kan schadelijk zijn als je kindje deze per ongeluk in zijn of haar mondje krijgt. Dit kan ook via de handen als ze de vingertjes in hun mond stoppen.

Ramen en deuren sluiten
Het klinkt heel logisch en dat is het ook. Houd zoveel mogelijk deuren en ramen van jullie vakantieadres gesloten. Zodat de muggen geen kans hebben om binnen te komen. Wat ook helpt ik het gebruik van de airco, de koude temperatuur houd ook vaak de muggen buiten de deur.

Planten
Er zijn een aantal planten waar muggen niet van houden zoals lavendel, citroengras, rozemarijn en munt. Nou heb je deze natuurlijk niet bij de hand als je op vakantie bent, maar je weet maar nooit wat je onderweg tegenkomt.

Stilstaand water
Voorkom dat meer muggen in je hotelkamer, appartement of vakantievilla krijgt door geen water te laten staan in schaaltjes, bakjes, glazen en of plantenbakken. Muggen leggen namelijk hun eitjes in stilstaand water.

Citroen geur
De geur van citroen is voor muggen een no go. Je kunt daarom een glas/schaaltje citroensap in de kamer neer zetten.

Oh nee, mijn baby is toch geprikt

Heb je er alles aan gedaan om je baby te beschermen tegen die stomme rot beesten, maar hebben ze toch de kans gekregen om je kindje te vervelen. Deze tips kunnen je kindje helpen tegen de pijn en jeuk.
  • Om de jeuk te verminderen kun je een koud washandje tegen de plek(jes) aanhouden
  • Koop op voorhand alvast een middeltje tegen insectenbeten. Wel even navragen bij de apotheek of het geschikt is voor de leeftijd van je baby.
  • Basilicum en basilicumolie kan de vervelende pijn en jeuk verminderen.

Hier heb je misschien wat aan