Roadtrippen door Italië met baby van 9 maanden - Babyholiday.nl -
sep 20

Roadtrippen door Italië met baby van 9 maanden

Dit zijn wij!

Papa A. en Mama D. van 31 jaar. Wij hebben samen zoon G. van nu 2,5 jaar. Wij wonen in het zonnige zuiden van Brabant met onze hond Sjef. Ondertussen zwanger van baby nummer 2. Sinds wij samen zijn, vinden wij het leuk om te reizen, we hebben daarom al diverse landen gezien. Nu dat onze kleine vriend er ondertussen is, willen wij dit wel graag voortzetten, alleen zien de vakanties er natuurlijk helemaal anders uit.

Onze reis naar de Italië

Toen G. 9 maanden oud was, hadden we onze 1e vakantie gepland staan.
Ik (D.) vond zo’n vakantie véél spannender als A. Hij wilde het liefste vliegen, maar ik zag dat niet zo zitten, bang voor het vliegen, wat nou als de oortjes pijn gaan doen of dat hij het de hele reis op een huilen zet. Ik was er niet gerust op, en dat bracht een hoop stress met zich mee om een juiste bestemming te vinden voor een 1e gezinsvakantie.

Uiteindelijk hebben we besloten met de auto op vakantie te gaan. Op naar: ITALIË!!
Aangezien G. nog in de maxicosi zat, zijn we de heen en de terugreis vaak gestopt om die kleine man eventjes te laten rekken en strekken, lekker even te eten, zodat we weer een stuk door konden rijden. Dat verliep gelukkig allemaal vlekkeloos.
Wij hebben er wel voor gekozen om meerdere plekken aan te doen, dus er een rondreis door Noord-Italië van te maken (zelfs een klein beetje midden, want in Rome zijn we ook nog geweest)

Onze Accommodaties

Wij hebben meerdere accommodaties bezocht, we verbleven overal 2-3 nachten.
Uiteindelijk hebben we behoorlijk veel kilometers gereden. De volgende keer zouden we wel wat langer op de plekken gebleven zijn.
De accommodaties waren allemaal B&B, waar een lekker ontbijtje bij zat.
Wij hadden zelf een campingbedje in de auto geladen, dus meneer kon eigenlijk overal slapen.
We hadden niet zo’n grote kamer nodig, als er maar plek was waar dat bedje kon staan.

daan 2

DIT ZIJN ONZE TIPS
speciaal voor jou!

Ik zou de volgende keer ook liever een draagzak gebruiken in het vliegtuig als de kleine nog bij je op schoot moet, je hebt bij in en uitstappen je handen vrij, je kind zit lekker geborgen. Maar zo’n draagzak is ook ideaal als je leuke dorpjes met heel veel trappetjes gaat bezichtigen. Laat die kinderwagen lekker in de auto liggen of in je hotel, dan kun je veel meer zien en doen.

Wij hadden de auto zo vol geladen met Luiers, Flesvoeding etc. Maar in principe is dat allemaal niet nodig. Zorg dat je voor de eerste paar dagen alles bij hebt, en daar op plaats van bestemming hebben ze in de supermarkt altijd wel luiers of voeding die je kan kopen. Scheelt weer een hoop gesjouw!

Verder zou ik ook niet meer bang zijn bij een 2e om te vliegen. Geef die kleine een speentje of wat te eten bij het opstijgen en landen.
Als jij zelf druk en stress ervaart, ervaart jou kleintje het ook. Ben dus lekker relaxt, je gaat immers op vakantie.

Zonder stress met je baby op vakantie? Laat ons al je regelwerk uit handen nemen.

Is Italië een goede vakantiebestemming met een baby?

Wij raden Italië zeker aan! Het is relatief dichtbij daarom kun je er gemakkelijk met de auto heen rijden. Het weer is aangenaam, veel te zien en te doen, je kunt er heerlijk naar het strand en er zijn ook veel rustige plaatsen waar je kunt verblijven. Kortom Italië is een perfecte bestemming voor de eerste vakantie van je kindje!

Ook op rondreis door Italië?