Hoe zoek ik de juiste accommodatie voor mijn baby? - Babyholiday.nl
mrt 19

Hoe zoek ik de juiste accommodatie voor mijn baby?

Accommodaties zijn er in alle soorten en maten. Kies je voor een luxe resort, een knus appartement of een budget hotel? Belangrijk hierin is om voor jezelf te bepalen wat je wensen en verwachtingen zijn voor de aanstaande vakantie. Neem vervolgens onderstaande tips mee in de zoektocht naar de ideale vakantieaccommodatie. 

De ligging van je accommodatie.
Heel leuk die rustige villa op de heuvel, maar met een kleine baby is het super fijn om een aantal basisvoorzieningen dichtbij te hebben. Je hoeft dan niet elke keer met de taxi of het openbaar vervoer op pad. Wat handig is om in de buurt te hebben zijn onder andere; een supermarkt, eetgelegenheid en uiteraard een zwembad en/of strand. Als je een auto gaat huren is het belangrijk dat er gratis parkeergelegenheid is bij de accommodatie.

Je verblijf
Wij raden aan om tijdens je vakantie te verblijven in een appartement, dan ben je vaak voorzien van een keuken(tje), zodat je gemakkelijk voeding gekoeld kan bewaren en daarnaast ook kunt opwarmen. Heeft de accommodatie geen appartementen of studio’s dan kun je checken of dat er op de kamers een waterkoker aanwezig is. Andere punten om rekening mee te houden zijn de aanwezigheid van een babybedje, een lift en wordt het zwembad verwarmd? Dat kan tijdens het voorjaar heel fijn zijn.

Faciliteiten hotel/resort
Het hangt natuurlijk erg af wat jullie zelf belangrijk vinden, je kunt een vakantie zo luxe maken als je wilt. Is het een must dat er een zwembad voor de kleintjes aanwezig is? Of koop je zelf een zwemband en ga je lekker in het grote bad met je baby? Vind je het belangrijk om dicht bij het centrum te zitten zodat jullie lekker kunnen shoppen en eten, dan is een eenvoudig appartement misschien ook prima voor jullie.

Tot slot
Vaak vind je op de luxere resorts wel een kidsclub/miniclub, deze zijn in de meeste gevallen wel gericht op kindjes vanaf 1 of 2 jaar. Er zijn zelfs accommodaties die nanny’s in dienst hebben om op jullie kleintje te passen. Zodat jullie een dagje met z’n tweeën op pad kunnen of lekker uit eten kunnen gaan. Het belangrijkste is om vooraf voor jezelf te bepalen waar je vakantieaccommodatie aan moet voldoen. Wat zijn jullie wensen en eisen? Dan kun je al veel makkelijker een goede accommodatie uit kiezen, en dat scheelt tijd!