Roadtrippen op Corfu met baby Finn van 13 maanden - Babyholiday.nl -
sep 20

Roadtrippen op Corfu met baby Finn van 13 maanden

Dit zijn wij!

Hi, wij zijn Tess, Lars en Finn. Ik (Tess) ben 32 jaar en werk bij een heel bekend reisbureau. Finn zijn papa is ook 32 jaar en heeft zijn eigen fysiopraktijk. Onze kleine draak is 13 maanden en stiekem best wel eigenwijs. Ons appartement(je) kun je vinden in het gezellige Brabant in de leukste stad van Nederland: ‘s-Hertogenbosch. Mylo hoort ook nog bij ons, dat is onze stoere grijze kat. Maar die ging natuurlijk niet mee op vakantie.

Onze reis naar Corfu

Eind augustus 2019 vlogen wij met z’n drietjes naar Corfu in Griekenland, een vlucht van ongeveer 3 uur. Finn is een kindje dat niet graag stil zit, zo ook in het vliegtuig. De heenvlucht was daarom erg pittig. Pittig in de zin van, houd je kind bezig en vooral heel rustig. Hij heeft ons goed laten zweten, maar we hebben het overleefd. De terugweg ging een stuk soepeler, hij viel in slaap na zijn flesje en heeft 1,5 uur geslapen. Heerlijk!

Op Corfu hadden wij een auto gehuurd via Sunny Cars, met een kinderzitje. Dat is wel echt een aanrader want dan ben je veel flexibeler en je ziet veel meer van het eiland. Voor zo ver je op pad kan dan want wij gingen vaak pas weg nadat Finn zijn middag slaapje had gedaan. In de ochtend lekker ontbijten en daarna doken we even het zwembad in.

Onze Accommodaties

We vonden het belangrijk dat er een keukentje was in ons verblijf, daarom boekten we appartementen. Dit is makkelijk om een flesje warm te maken en voedingen te bewaren. We verbleven in 3 verschillende accommodaties. Vier nachten in het zuiden van het eiland in ‘Chandris Apartments’. Vier nachten in het noorden van Corfu in ‘Corfu stories’  en de laatste dag verbleven we wat dichterbij het vliegveld, vlakbij Corfu stad in ‘Zografia Apartments’

Alle 3 de accommodaties waren prima, maar simpele appartementen. Met de nodige faciliteiten zoals; waterkoker, oven/magnetron, koelkast, babybedje en een zwembad. Een zwembad is trouwens wel echt een must met een baby’tje, zo kunnen ze lekker even afkoelen. En ze worden er zo blij van!!

LRM_EXPORT_652521203881520_20190830_212239341

DIT ZIJN ONZE TIPS
speciaal voor jou!

Boek een appartement met keukentje. Je kunt al de voedingen netjes opbergen en klaarmaken. Voor het maken van een flesje kun je de waterkoker of magnetron gebruiken. Ideaal met een baby!

Kies een vlucht waarin een ‘slaapje’ valt, zodat je kindje (hopelijk) nog even lekker kan slapen.

Neem eigen voeding mee. Wij konden op Corfu niet echt veel babyvoeding vinden. Flesvoeding hebben we niet echt kunnen vinden, wel pap. Fruithapjes zijn er wel, maar potjes voor het avondeten bijna niet.

Wat zouden we volgende keer anders doen?

Ik denk dat we langer op een bepaalde plek blijven, Finn was nu net gewend aan het appartement en dan gingen we alweer naar de volgende locatie. Weer alles nieuw, weer andere indrukken, dat kon hij soms moeilijk verwerken. Daardoor kwam hij moeilijk in slaap en dat hebben we geweten.

Is Corfu een goede vakantiebestemming met een baby?

Corfu is zeker een babyproof vakantiebestemming. Zeker als je voor de eerste keer gaat vliegen met je kindje is dit perfect. Binnen 3 uurtjes heb je zon, zee en strand. De mensen zijn vriendelijk en zeker als je een schattig kindje bij hebt. Daarnaast kun je in Griekenland heerlijk eten voor een mooie prijs.

Ook met je baby op vakantie naar Corfu?

Benieuwd naar nog meer mooie reizen?

Volg Finn zijn moeder dan op Instagram! @tesslovestravel