aug 27

Seychellen met baby Hannah van 8 maanden

Dit zijn wij!

Hallo wij zijn een gezinnetje van drie! Mama Simone, papa Tim en onze lieve dochter Hannah. Eind juli 2019 gingen wij eilandhoppen op de Seychellen, de eerste keer met ons meisje ver weg van huis. Na enkele stedentripjes was het tijd voor het grote werk! Hannah was 8 maanden (bijna 9 maanden) oud op de Seychellen en is onze kleine wereldreiziger!

Onze reis naar de Seychellen

Het was een vliegreis van in totaal bijna 12 uur, verdeeld over twee vluchten met een tussenstop in Qatar van 8 uur. Dit was een bewuste keuze omdat we even snel een city tour door Doha (hoofdstad Qatar) wilden. Achteraf gezien was dit niet heel handig. Qater was bizar warm. En ondanks dat Hannah het voorbeeldig deed, waren we zelf toch wel moe. Hannah slaapt altijd en overal en was nu dus gewoon fit de hele reis.

Onze Accommodaties

Om heel eerlijk te zijn hebben wij helemaal geen rekening gehouden met het feit dat we een baby bij hadden. Het enige waar we naar gekeken hebben was of dat de accommodaties gelijkvloers waren en of er een waterkoker was. Maar tijdens deze reis zijn we er achter gekomen dat het voor Hannah niet uitmaakt of de fles warm of koud. Het gaat er altijd in!

Omdat we op drie eilanden zijn geweest hebben we ook op verschillende plekken geslapen.
We sliepen een keer in een wat luxer resort, een guesthouse en we hebben twee keer overnacht via AirBnB.

Ontwerp zonder titel (6)

DIT ZIJN ONZE TIPS
speciaal voor jou!

Lees je goed in over je bestemming. Dat zorgt dat je goed voorbereid uit het vliegtuig komt.

Zoek van te voren uit wat je wil doen (dat doen we gelukkig ook altijd wel) en of dat mogelijk is met een kinderwagen of draagzak (bv. een hike, hoe lang zijn ze, hoe stijl, klimmen of wandelen, etc.). We hebben gemerkt dat je met een baby vrij weinig tijd overhoudt om op het moment zelf dingen uit te zoeken en dat is zonde van de tijd die je hebt op je vakantie.

Er was één ding waar we ons in vergist hebben: de mogelijkheid om te wandelen met de kinderwagen op de Seychellen. Het klinkt allemaal heel tropisch en luxe, maar in de basis is de Seychellen nog steeds Afrika. Er zijn vrijwel geen trottoirs en ze rijden als malloten. Rustig met je wandelwagen lopen zat er niet in op Mahé (hoofdeiland) en Praslin. Daar hebben we een auto gehuurd. Het derde eiland dat we bezocht hebben (La Digue) is bijna helemaal autovrij en daar is alles prima te lopen, wat een verademing was.

Eten & drinken voor de baby: Waar je ook komt ter wereld, alles is te koop. We waren redelijk goed voorbereid. Potjes mee, luiers mee, melkpoeder mee… En het was toch niet voldoende. We hebben nog een aantal zaken op de Seychellen gekocht, zoals billendoekjes en melkpoeder. Melkpoeder was een ander merk dan thuis, maar ook hierin is Hannah niet moeilijk. Verder kochten we op de markt vers fruit en gaven haar dat. Prima te doen en ze eet nog eens een keer iets anders, zoals papaja, ananas en sterfruit (carambola) en kokosnoot (kokoswater & vruchtvlees).

Voor op het strand: daarvoor hadden we een (oud) hoeslaken bij. Op de hoeken legde we een steen of kokosnoot en zo ontstond een soort speelbak voor Hannah. De randen krullen natuurlijk om en dat zorgt ervoor dat er geen zand op het hoeslaken waaide. Uiteraard kwam er wel zand op als Hannah er vanaf kroop. Maar toch vonden we het erg handig.

Nachtvlucht = ideaal! Het is fijn als je baby gewoon in een soort van ritme kan blijven en je zelf ook nog een beetje kan slapen. Verder vonden wij het fijn om met Qatar Airways te vliegen, dat is wat luxer en ook voor je baby goed verzorgd. Van eten en drinken tot een slaapmandje en verzorgingspakketje. Zeker zo’n mandje is een uitkomst, dan heb je je baby niet de hele tijd op schoot. In het geval van Qatar Airways kun je zo’n zitplaats met babymandje aanvragen via de website.

Wat zouden we volgende keer anders doen?

Kort maar krachtig: niet meer zo’n lange tussenstop maken.

Zijn de Seychellen een goede vakantiebestemming met een baby?

Jazeker! De seychellen waren een ideale bestemming. Zeker als je wat verder weg wil. Goed weer, lekker relaxed, geen malaria en geen inentingen nodig.
Alleen bij Hannah hebben we de inenting voor BMR eerder laten zetten dan normaal gesproken gedaan wordt. Dit word gedaan bij veertien maanden en Hannah kreeg ze dus met 7 maanden. Just to be sure.

Benieuwd naar meer mooie reizen?

Volg Hannah en haar ouders dan op Instagram ! (traveling_dutchies)

Ook met je baby op vakantie naar de Seychellen?
Bekijk alle Seychellen vakanties bij onze partner

Bekijk de vakanties