Curaçao met baby Zoey van 6 maanden - Babyholiday.nl
apr 05

Curaçao met baby Zoey van 6 maanden

Dit zijn wij!

Hi! Wij zijn Papa Riccardo, mama Latoyah en baby Zoey (15 juni 2019). Wij houden heel erg van mooie reizen maken en doen dit sinds vorig jaar ook met onze kleine meid. Zoey was 6 maanden toen ze voor het eerst mee ging op reis. Bestemming: Curaçao.

Onze reis

Gezien Curaçao zo’n 9-10 uur vliegen is, wilden wij minimaal 2 weken op vakantie. Anders ben je in verhouding zoveel aan het reizen. Uiteindelijk is het 17 dagen geworden en dat vonden wij perfect. De reis hadden we geboekt via Corendon, zij vliegen namelijk rechtstreeks met KLM naar Curaçao wat ik zeker met een kleine aan zou raden. Het vliegen ging heel erg goed gelukkig. We zijn wat dat betreft wel wat gewend qua vliegen, maar met een baby is alles toch anders. Wat ons opviel is dat je met een kleine overal voorhang krijgt, zo hoef je nergens heel erg lang te wachten. Heel fijn natuurlijk als je nog een behoorlijke trip staat te wachten.

Curaçao is echt een heerlijk eiland als je lekker wilt genieten van de zon, zee en het strand. Wij verbleven in het Livingstone Jan Thiel resort, vlakbij het strand van Jan Thiel en de Albert Heijn. Heel fijn is dat de zee geleidelijk afloopt en je daarnaast ook voldoende ligbedjes etc. hebt. Wij lagen het liefste in een Cabanna (soort 2-persoons hutje) Hier kon Zoey lekker spelen en rollebollen in de schaduw. De zee is heerlijk van temperatuur, dus ook voor je kleintje lekker om in te zwemmen.

Verder is het echt een pré om een auto te huren. Wij hadden zelf een maxicosi meegenomen, maar je kunt bij de meeste autoverhuurders ook wel eentje huren. Er zijn namelijk zoveel mooie stranden op het eiland die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wel zit je al snel 30 – 60 minuten in de auto.  De mooiste stranden die wij bezocht hebben zijn Cas Abao, Blue Bay en Santa Barbara. Wil je schildpadden zien, dan moet je naar Playa Grandi. Verwacht alleen geen mooi strand, het is leuk als tussenstop om even met de schildpadden te zwemmen. De stranden zijn over het algemeen wel babyproof. Bij de meeste stranden kun je een parasol en bedjes huren.

Naast alle mooie stranden kun je natuurlijk ook nog een bezoekje brengen aan Nationaal park Shete Boca en Willemstad.

Onze Accommodatie

Wij verbleven in het Livingstone Jan Thiel resort. We hadden een hotelkamer gereserveerd, maar mochten wij nog eens gaan zouden we zeker voor een tweekamerappartement kiezen. De hotelkamer was verder prima alleen door het babybedje die we erbij hadden gehuurd en de kinderwagen die we mee hadden, was er eigenlijk bewegingsruimte meer. Gelukkig had je er wel een heel fijn terrasje bij.  Het resort is zeker geschikt voor baby’s. De medewerkers zijn zo ontzettend aardig en heel lief voor Zoey. Daarnaast is er een kinderbadje en om het zwembad heen heb je voldoende ligbedden en cabanna’s. Verder spreekt iedereen Nederlands, wat heel erg handig kan zijn mocht er iets de kleine (of met jou) zijn.

Psst…. volg Zoey haar moeder op Instagram,
dat zou ze leuk vinden!

vakantie Curaçao met baby

DIT ZIJN ONZE TIPS
speciaal voor jou!

Zorg dat je lekker op tijd op Schiphol bent, zodat je je nergens hoeft te haasten. Het is natuurlijk al best spannend om zo’n eind te vliegen, dus dan is het fijn dat je relaxt het vliegtuig in gaat.

Reis je met een baby van maximaal 68 cm en 10 kilo? Boek er dan een babybedje bij. Zo hoef je de kleine niet continue op je schoot te hebben en kan deze ook lekker slapen en spelen. Daarnaast hadden we een draagzak mee die ook heel erg veel gebruikt is.

Wij hadden een Derian babybedje meegenomen. Super handig voor op het strand om de kleine in te hebben om te slapen, maar ook om in te spelen.

Een groot kleed, ideaal voor de kleine om op te spelen.

UV-zwemkleding en zonnehoedje voor de kleine. Zoey vond het heerlijk om te zwemmen in de zee, zo’n UV-pakje en hoedje geven dan net even wat meer bescherming tegen de zon.

Indien je flesvoeding geeft, neem een klein thermosflesje mee. Zo hadden wij een thermosflesje heet water en een flesje bronwater mee in het vliegtuig, maar ook mee naar het strand. Zo konden we op ieder moment een flesje klaarmaken.

Zonder stress met je baby op vakantie? Laat ons al je regelwerk uit handen nemen.

Dit zouden wij volgende keer anders doen

Minimaal een tweekamerappartement huren. Dan heb je net wat meer bewegingsruimte.

Is Curaçao een babyproof bestemming?

Het is zeker een babyproof vakantiebestemming en vooral als je van zon, zee en strand houdt.  Je moet natuurlijk wel eventjes vliegen, maar dan heb je ook wat

Ook net als Riccardo, Latoyah
en
Zoey naar Curaçao?

Bekijk hun vakantie hier >>
Of vraag persoonlijk reisadvies aan >>