Naar de camping in Frankrijk met baby Nout van 5 maanden - Babyholiday.nl -
okt 31

Naar de camping in Frankrijk met baby Nout van 5 maanden

Dit zijn wij!

Wij zijn een gezinnetje van drie! Mama Ilona, Papa Henk en onze lieve kleine man Nout. Juli 2015 gingen we voor het eerst met onze klein man op vakantie, en jeetje wat vond ik dat spannend! Waar gaan we naartoe met een baby van 5 maanden oud? Gaan we vliegen of met de auto? En wat moet je allemaal meenemen? Bij vrienden en familie gevraagd hoe zij dit deden, en toen kwamen mijn ouders met het voorstel “Jullie mogen ook met ons mee naar Frankrijk?!” Beiden vonden we dit een fijn idee, dat we opa en oma achter dan hand hadden om te helpen als we dat nodig hadden.

Op naar Frankrijk

Juli 2015, daar gingen we dan! Op naar Frankrijk met de auto! 
De auto hadden we helemaal vol geladen en ook in de caravan van mijn ouders hadden we al de nodige spullen gestopt. We zouden de hele rit in een dag rijden, dus vertrokken we vroeg om de file’s te kunnen vermijden. De reis ging voorspoedig en Nout deed het goed in de auto, gelukkig sliep hij veel zoals hij eigenlijk altijd deed. Maar die voedingstijden vond ik wel lastig om te plannen met zo’n rit, zeker omdat je niet overal een tankstation of wegrestaurant hebt. Maar goed daar maakte we dan maar het beste van door een soort van picknick te houden op een grasveldje! Na een lange dag rijden, kwamen we aan op de camping is Frankrijk. Mijn ouders waren een dag eerder al aangekomen en hadden alles al geïnstalleerd. Wij hoefden alleen nog maar onze tent op te zetten en dan konden we gaan genieten van onze 1e vakantie met onze kleine man.

Onze Accommodatie

We verbleven op een kindvriendelijke camping (Domaine de soleil plage) met ruime plaatsen, waar we echt ons eigen plekje hadden met z’n vijven. Mijn ouders met Nout in hun eigen caravan en wij op dezelfde plaats met een tentje ernaast. Zo konden we gezellig met z’n allen ontbijten, maar ook in de avonden een drankje doen, terwijl Nout lekker kon slapen. 
Op de camping was een toilet en douche gebouw, waar ook rekening was gehouden met de hele kleintjes. Ze hadden een simpel badje met handdouche waar je kleintje makkelijk kon badderen. En er was een groot zwembad voor jong en oud, voor de kleintjes een zwembad met een klein laagje water en schaduw en voor de grotere een glijbaan en diep bad waar je door allerlei banen kon zwemmen. Heerlijk vertoeven in de warme Franse zon!
IMG_0529

DIT ZIJN ONZE TIPS
speciaal voor jou!

Info camping: Mocht je gaan kamperen met een baby van 5 maanden. Informeer bij het boeken naar de faciliteiten van de camping die je nodig hebt voor een baby. Dit voorkomt dat je ergens op mis grijpt of dat je misschien onnodig te veel mee neemt. 

Voor onderweg: Hou er rekening mee dat je onderweg niet altijd de mogelijkheid hebt om te stoppen bij een tankstation of wegrestaurant. En moet je toch voeden, dan is het handig om heet water in een thermoskan en koud bronwater mee te nemen, zodat je het flesje kan mengen met heet en koud water.

 

Eten & drinken baby: Alles is te koop, ondanks dat we een hele berg aan luiers, babydoekjes etc. mee hadden genomen, bleken we toch niet altijd genoeg te hebben. Gelukkig konden we een paar km verder op bij de supermarkt aan de nodige spullen komen. Hou er rekening mee dat het toch anders is dan thuis, gelukkig bij ons geen probleem, maar mocht je kindje last hebben van een gevoelige huid of allergie hebben hou er dan wel rekening mee. 
Plannen: Zoek van tevoren uit wat je wil doen en hoever je moet rijden. Het is fijn om van te voren een beetje een plan te hebben als je plaatsen wil gaan bezoeken en hoelang het is rijden vanaf je accommodatie. Met een kleine heb je de nodige voorbereidingen nodig om op pad te gaan! En wat je mee moet nemen, mocht je naar en wat afgelegen gebied gaan.
Waar we ons in vergist hebben: In de hoeveelheid spullen die we mee hadden genomen. Henk zei al tegen me; “we gaan niet naar de andere kant van de wereld schat!” “ze hebben daar ook heus wel een supermarkt waar ze die dingen verkopen” En dat is ook zo!  Dus tip; doe alsof je weg gaat in Nederland en wat je dan mee zou nemen, de rest kan je daar
OOK MET DE AUTO OP VAKANTIE?

Tot slot

Het was een heerlijke vakantie en wat hebben we genoten met z’n allen! Ik vond het zo bijzonder om mijn ouders erbij te hebben, en dat ze zichtbaar genoten van alle nieuwe ontdekkingen voor onze kleine man Nout! En heel fijn dat ze ons de mogelijkheid gaven om even een momentje samen te genieten, zo hadden wij Q-time samen en zij ook samen met hun kleinkind!
Ook met je baby kamperen in Frankrijk?

De moeder van Nout maakt hele leuke (kraam) cadeau’s met een persoonlijke touch.

Op WWW.JOYOFUNIQUE.NL kun je zien wat voor leuks dat allemaal is en je kunt haar uiteraard ook vinden op Instagram.