Mexico met baby Juliet van 3 maanden - Babyholiday.nl
dec 31

Mexico met baby Juliet van 3 maanden

Dit zijn wij!

Henk en Annelien, Lucas (4 jaar), Juliët (3 maanden)

Schiphol

Hier begon de reis, of eigenlijk was hij dat al thuis met inpakken maar dat deel is voor iedereen anders. Schiphol is prima met kinderen. Je hebt een aantal plekjes waar kinderen even kunnen spelen, wij belanden bij een grote knuffelbeer waar ze op kunnen klimmen. Voor de kinderwagen met reiswieg hebben we een Stokke Prampack gebruikt, deze word helemaal niet gewogen dus ik had hem lekker volgepropt met voeding en luiers. Was wel een gokje. Je checkt in en geeft je koffers af, de Prampack gaat naar odd size bags. Wat super fijn is op Schiphol is dat je overal voorrang krijgt met baby en kleuter. Bij de paspoort check werd bij ons gevraagd om een bewijs van het ouderlijk gezag, nu vertelde Lucas dat zijn zusje Juliët heet en dat wij pap en mam zijn! Was ook prima maar als je kleuter dat niet kan, dan is een kopie van het ouderblijkgezagsbewijs handiger.

We mochten als een van de eerste boarden, zodat je even wat meer tijd hebt om te installeren. Zaten gewoon economic, was prima. Juist wel lekker, Lucas zat bij het raam en eigenlijk een beetje gevangen want rondrennen in het vliegtuig wat hij het liefst zou doen is natuurlijk niet toegestaan. Vlucht ging goed, lange ruk, ik vond het zelf enger dan de kids. Tussenlanding op Cuba, daarna nog een uurtje, toen viel Lucas in slaap.

Aankomst op vliegveld Cancun, hoefde we niet lang te wachten, Prampack kwam gewoon via de bagageband, wel als laatste.
Steekproefsgewijs doen ze daar een bagage check, uiteraard waren wij de Sjaak. Je zit er natuurlijk niet op te wachten maar ook dit ging super snel!

Leuk ontvangen door tui reisleider, Transfer stond klaar het was een grote bus en duurde een klein uurtje.

Onze Accommodatie

Bij aankomst in het hotel (Riu Tequila) kregen we een lekker welkomstdrankjes. Koffers worden naar de kamer gebracht.

Super kamer op begaande grond, ideaal met kinderenwagen, heel groot, opklapbaar bed voor Lucas, baby bedje voor Juliët. Het enige nadeel was dat er geen opwarm mogelijkheid aanwezig was voor de fles. Geen magnetron of waterkoker! Wij hebben de fles opgewarmd met warm water in de wijnkoeler, soort au bain marie methode, werkte perfect. Maar handiger is misschien om een flessenwarmer mee te nemen.

Je moet echt rekening houden met een Jetlag, wij waren de eerste 3 dagen vroeg wakker, voordeel is wel dat je wat aan de dag. Ontbijt was al vanaf 7 uur. Ook was het even zoeken naar een ritme met Juliët, gelukkig gaf ze zelf goed aan wanneer ze honger had en wanneer ze moe was en tussen door was ze heel relaxed.

Psst…. volg Juliët haar moeder op Instagram,
dat zou ze leuk vinden!

We zijn veel op het resort geweest. Het resort was en is niet gericht op kinderen. Het personeel van het hotel is allemaal wel heel vriendelijk en doen alles om het naar je zin te maken maar soms voelde ik me bezwaard naar andere gasten toe. Ze keken soms heel ergerlijk, alsof je er niet hoort met jonge kinderen. Dat vond ik niet fijn.

Wat wel heel fijn is, het kinderzwembad, een leuk ondiep bad met meerdere glijbanen waar ze zich heel goed kunnen vermaken. Bij het bad staat ook een huisje waar iedere dag animatie is, het was tijdens onze vakantie rustig qua kinderen dus ook rustig bij de animatie. Rond 20.00 uur iedere avond was er op het grote podium ook animatie. Denk aan pinata, stoelendans of disco, heel leuk.

In het buffet restaurant hebben ze super veel keus in het eten en hier is ook wel rekening gehouden met kinderen. Er staan handige kinderstoelen die het personeel voor je aan de tafel zet.

We zijn een paar keer naar het strand geweest waar het heerlijk is en waar je dus ook van de faciliteiten van de andere hotels gebruik kan maken. Denk aan, zwembaden, eten en drinken en ligstoelen op het strand. Ook zijn we naar Playa del Carmen geweest met de taxi, was 5 minuten en voelde veilig. Verdere uitstapjes zijn met kleine kinderen sterk af te raden omdat dit hele dagen zijn en veel op een boot of in een auto, zag ik niet zitten met een baby van 3 maanden.

Terug reis ging heel goed, lijkt en is volgens mij ook sneller dan de heen weg. We hadden een nachtvlucht, kindjes hebben allebei een paar uur geslapen. Na thuiskomst moesten we wel weer een paar dagen bij komen van de reis en het tijdsverschil van -6 uur.

Ook net als Henk, Annelien, Lucas en Juliet naar Mexico?